@Sergel Plaza

Kort recap av dom senaste två dagarna:

Söndag: Väcktes vid 07.00 då presenterna skulle delas ut till Oliver som fyllde år och hade av den anledningen varit vaken sen 04.00. Jag insåg relativt snart efter väckning att draget att sänka 3 järn det sista jag gjorde innan jag gick hem på natten var en sån där idé som känns bra just för stunden men som man i efterhand svär att aldrig göra om.

Efter en tämligen hektisk förmiddag satte vi oss i bilen vid 13-snåret för färd mot Kungliga Hufvudstaden, där NK´s rea lockade och efter att skrivit under kortslippar så pennan glödde återvände till hotellet där Robin mötte upp för att se fotbollen nere i Kungsträdgården tillsammans med 5000 galna spanjorer och 16 drabbade tyskar.

Måndag: Kort sväng på stan innan vi styrde mot Djurgården och Gröna Lund. Någonstans på vägen blev jag träffad av en Turreklubba modell större och när vi skulle knalla in på Grönan tyckte helt sonika fröken i kassan att hela familjen skulle ha fri entré och fria åkband. Jag hörde mig försiktigt mig för om huruvida man kunde byta fria åk mot fria öl men därav blev intet.

Största begivenheten under dagen var nog att jag mötte Olof Mellberg i chokladhjul. Matchen slutade oavgjort och jag tänkte föreslå avgörande på straffar men ångrade mig då detta kanske hade framkallat traumatiska minnen från 2004 hos Olof och det ville jag inte att hans barn skulle behöva upleva.


Imorgon: Vingåker och Karlstad


Chip!

Läskblogg

Vi provar ett nytt grepp och bloggar direkt efter hemgång. Oliver fyller 8 år idag och gårdagen har spenderats med diverse firanden av släkt och vänner. Själv så firade jag in honom med diverse vänner på Berggrenska Gården tillsammans med ett antal flaskor rosé ikväll, men jag vill påpeka att INGET går upp emot den kärlek jag får från honom och hans bror varje dag.

Oliver, just nu är pappa full och sentimental men jag vill bara säga att jag är oerhört stolt över dig och jag vet att du kommer att lyckas.


Väl mött,/T

Edit. Haha, Pernilla hade försökt låsa in smörgåstårtan men undertecknad löste problemet och tog extra räkor som straff.

Hektisk bloggdag

Kikar bara in för att skriva att jag inte hinner skriva. Ska på bloggfika, bloggmingel, bloggbio och blogghångel. Gud, vad jag älskar att jag knyter upp hela mitt liv runt mitt bloggande.


Blogg out

Stackars Niklas...

I Expressen kan man idag läsa om Niklas. Niklas jobbar på en bensinmack i Piteå men nu tänker han stödd av sitt fackförbund Syndikalisterna(bara det säger mig en del om Niklas) strejka för att han inte vill sälja porr. Niklas tycker inte att det är rimligt att han varje dag ska behöva gå hem från jobbet med en klump i magen för att han tvingats befatta sig med pornografiskt material.

Mina egna ståndpunkter eller åsikter om porr kan vi lägga därhän då dom i sammanhanget är helt irrelevanta men det som irriterar mig enormt i såna här fall är: Det visste du väl redan när du började jobba där. Jag känner inte Niklas och vet inget om hans förflutna men jag har fantastiskt svårt att tro att någon riktade en pistol mot hans huvud och tvingade honom att ta jobbet, jag har även lika svårt att föreställa mig att det helt undgått Niklas att mackar säljer dessa tidskrifter och filmer.

Det är ju precis som att jag som började mitt nya jobb som säljare inom matgrossistbranschen i november-07 efter ett par månader skulle ha kommit på att "vad fan, säljer vi kött...det tänker inte jag göra för min låtsaskompis(jag har inga andra) är vegetarian", det är ju befängt. Nej du Niklas, sluta gnäll och byt jobb om det inte passar och om jag var du så skulle jag även sälla mig till ett fackförbund som förespråkar parlamentariska metoder.

Lugn dag idag annars med lite småfix och en tur ut till Utvalnäs för lite fiskinköp. Såhär nöjd kan man se ut när man under turen får njuta en glass på sin egen privata penthousealtan:


Faber est suae quisque fortunae

Jag var på stan för någon vecka sen. Det var lördag lunch, vädret var tämligen bra och skapligt mycket folk var i farten. På väg mellan punkt A och punkt B så får jag plötsligt syn på något som får mig att stanna upp. Det jag får syn på är.........en man.

Den här mannen har parkerat sin rullator noggrant utanför gångstråket för att inte vara i vägen och sen helt sonika lagt sig på en bänk för att sova. Många skulle nog i det här läget tycka synd om den här mannen men det gör inte jag.

Istället avundas jag honom. Jag avundas den sinnesfrid han måste besitta, avundas den uppenbarligen bekymmersfria värld han lever i som inte bereder honom större problem än att han kan ta en liten powernap när och var andan faller på. Jag avundas hans förmåga att skita i gängse normer, skita i vad alla andra tycker och jag önskar att jag hade modet, tiden och sinnesron att gå fram till honom och lite försiktigt fråga om vi ska ligga sked.

Eller?

Tisdag

Glömde ju en av dom viktigaste punkterna över vad som är bra med att ha semester: Att man är hemma när posten kommer så att man kan slänga all reklam innan vissa andra familjemedlemmar kastar sig över den och hittar allsköns ting som hon aldrig saknat men nu helt plötsligt inte kan leva utan. Ska ni någonsin köpa ett träningsredskap, kolla med mig först, vi har säkerligen ett ex som är nästintill oanvänt.

Idag tog hela familjen en liten road trip ner till Öregrund och kikade lite, hemvägen tog vi över Tierp och stannade till hos vännerna på Svealands Kött. Salami och Vildsvinskotlett blev bytet den här gången, jag har aldrig provat vildsvin så det ska bli spännande att se hur det blir på grillen imorgon.

På fredag kommer svärmor och i samma sekund som hennes tåg kommer in på perrongen så vet jag att begreppet flexibilitet inte kommer att användas särskilt flitigt dom närmsta 48 timmarna. Samtalsämnet i bilen från stationen och hem kommer att vara när hon måste åka hemifrån oss på söndag för att inte riskera att missa tåget samt hinna röka 2,76 cigaretter. Hon har nämligen räknat ut att just den mängden rökning stillar hennes nikotinbehov under resan till Stockholm. Väl hemma så kommer hon få inre rysningar inför det faktum att kalasschemat för lördagen inte är minutiöst planerat och att orden" vi får se när det blir" öht. nämns. Hon kommer inte att säga något men man kan se på glöden i hennes ögon, bitmärkena i hennes underläpp och hennes kväljningar att hon inte vill något hellre än att ta över hela showen och planera hur hon på bästa sätt ska ta död på all spontanitet och tillintetgöra varje försöka till egna initiativ.


Väl mött

Bra med semester?

Det ska väl sägas på en gång att jag inte är bäst på att ha semester. Jag tycker om att jobba men att ha lite ledigt har ju iaf vissa fördelar:

1. Man kan spendera tid med familjen.

2. Man kan dricka vin varje dag.

3. Man har tid att försöka få sin blekvita hy att åtminstone få någon antydan till annan kulör.

4. Om man tröttnar på att dricka vin varje dag så kan man byta till öl.

5. Man har tid att spendera vardagar på fantastiska inrättningar likt Ikea.

Punkt 5 var väl möjligen smått ironisk men eftermiddagen idag spenderades faktiskt på Ikea. Man kan tycka vad man vill om Kamprads livsverk men det var speciellt en sak som slog mig där idag........vissa människor borde förbjudas att gå ut på sommaren. Visst, sommar och semester påkallar en lite mer avslappnad klädsel, det gör den även på mig men det måste finnas gränser någonstans. Semester är INTE latin för att ta det som ligger överst i garderoben oavsett skick och matchning för att sedan slänga på sig någon typ av toffel med en slick tubsocka i, hör ni det hedningar. Det patrask som tycker att det är ok att springa runt på stan i badshorts och bar över orkar jag inte ens ta upp, än mindre dom som beträder restauranger i dylik mundering. På stranden är det naturligtvis helt ok men låt det stanna där.

Nu ska jag spendera kvällen med att uppfostra min yngsta son som när jag precis frågade om jag fick en puss svarade: "Kyss mig i häcken.........................................det betyder stjärten"



God kväll

Post-midsommar

Midsommar spenderades hos pappa i Borlänge utan några större överraskningar. Sill-lunch, ångbåtsparad och grillning stod på menyn och det mest anmärkningsvärda under dagen var nog oxfilén som jag lyckades grilla till orgasmiska höjder. Se där vad lite bra råvaror kan göra.

Gårdagen bjöd på bad i Furuvik och även idag har jag och pojkarna badat, denna gång i Harnäs. Eller ja, om vi ska vara riktigt ärliga så är det bara Oliver som har badat. Jag ligger mest och håller koll på honom medan Elliot sitter på min rygg och är uppenbart frustrerad över att "Hoppla Pållen" gått på semester. Det är ju tur att hans hjärna inte riktigt fungerar som Olivers som i motsvarande läge skulle ha börjat deala om arbetsrätt och MBL-förhandlingar.

Ryssland vidare i EM efter att ha piskat Holland, jag blir inte förvånad om dom tar hem hela skiten.

Jag vet att följande musikstycke speglar det svenska kynnet mer än väl och att det kommer att spelas otaliga gånger på landets krogar och klubbar i sommar. Jag vet däremot inte vad som får mig att vilja emigrera mest, det faktum att någon gör låten eller att människor uppskattar den.

http://www.bubblare.se/movie/bag_in_da_box

Puss

Semester

Utstämplad och klar, hela sommaren ligger framför mig med möjlighet till lata dagar med sol, bad, läskningar och trip-hop. Eller nja, det är väl snarare så att det bara är dom två närmsta veckorna som innehåller potential för ovanstående men känner jag mig själv rätt så räcker den tiden mycket väl till för att jag ska börja klättra på väggarna vilket för övrigt nog är det närmaste multisport jag någonsin kommer att komma.

Jag och Elliot var och tvättade bilen idag och när tvätten precis satt igång så blir Elliot precis sådär kissnödig som bara en 4-åring med exceptionellt dålig tajming kan bli och att hålla sig är inte aktuellt. Som tur var så är ju pappa säljare vilket betyder att det alltid finns tomma kaffemuggar i bilen och lösningen fick alltså bli kiss i statoilmugg. Tur att det inte var nummer 2 som skulle göras då jag precis rensat Volvon från mostråg.

På väg hem från tvätten så säger E "Pappa, det här gills inte" vilket i vår familj är liktydigt med att nu kommer det en svordom. Vi har nämligen en tia i böter för varje svärord men om man t.ex vill återge vad en annan människa sagt så kan man åberopa gills inte-klausulen. När jag konfirmerat att ingen tia kommer att försvinna ur Kalle Anka-plånboken så tittar han på mig och säger"Pappa, fan vad snygg du är". Nu är ju frågan om jag ska bli glad för berömmet eller besviken på att jag uppenbarligen närt en mytoman vid min barm.

Reglerna för svordomar gäller dock inte vid sporttittande vilket ju var tur igår då notan annars hade uppgått till uppskattningsvis en halv miljon bara på okvädningsorden om Micke Nilsson.'

Borlänge imorgon

Ses

Kvinnor...

är ett märkligt släkte. Jag har förstått och accepterat det faktum att vi tänker olika och att jag aldrg kommer att komma underfund med exakt hur deras hjärnor fungerar men efter att ha ögnat igenom förstasidan på expressen.se nyss så måste jag ändå få fråga: Hur tänkte ni nu?

Ni får en fråga om vilken känd man ni vill drömma er midsommarnattsdröm om. Vissa av er har tydligen god smak och säger Brad Pitt, Johnny Depp och Patrick Dempsey men 24% av er.....24% svarar Björn Gustafsson. Allvarligt, killen ser ut att vara 16 år med babyhy och vildvuxna lockar. Lägg till det att han inte är speciellt rolig och dessutom kommer från Götelaborg så har ni en kombination som jag hur jag än vrider och vänder på den inte kan uppfatta som attraktiv.

Mer breaking news från Expressen är att Marcus Schenkenberg provfilmade för en roll i Sex and the city. Jag hade greppat att man skrev om det om han hade fått rollen men värdet i att ens ta upp en misslyckad audition förstår jag inte.

Sverige-Ryssland imorgon. Jag känner mig relativt säker på att Sverige grejar avancemang och tippar 2-0, Taco och Henke pyttsar.

Oliver 8 år är utan tvekan en affärsman i vardande, det dealas till höger och vänster och hans mest tacksamma försökskanin när det gäller att få saker att utfalla till hans fördel är naturligtvis lillebror. För ett par timmar sedan hördes hans myndiga stämma när han och Elliot spelar tv-spel och Elliot vill utföra någon del av spelet som inte var överenskommen i förväg: -Du vill väl inte bryta vårt avtal? i sann maffiaanda.

Olivers sommarlov ska spenderas på kundbesök med hans pappa.


Aight

The boys are back in town

Grabbarna är tillbaka i huset efter att ha hämtats hos en farmor som var tämligen blek och knystade något om att hon nog inte var vid sina sinnens fulla bruk då hon för en tid sen utlovade barnvakt v.28 till såväl mina barn som deras två kusiner. När hon sen berättar att hon för några veckor sen försökte välta ett skåp över kusin Anton så känns det ju inte direkt förtroendeingivande, men jag vet att världens bästa mamma kommer att fixa biffen även denna gång.

Anton och Amanda är alltså min två år äldre syster Theresas barn. Jag skulle påstå att jag Theresa har en väldigt bra relation och har så haft dom senaste 15 åren. Innan det var det väl lite mer syskontjafs och jag inser ju nu att jag nog var ganska dryg när jag som 8-12-åring tyckte att jag var stekhet och ville hänga med hennes snygga kompisar hela tiden. Eller ja, ska sanningen fram så var det väl kanske i åldern 8-16 men eftersom jag är en man med självinsikt så insåg jag efter ett antal år att jag inte hade något där att hämta. Helvete vad man under dessa år sprang som en slav med popcorn och läsk, bjöd på smuggelsprit och en massa annat för att blidga dessa damer utan att få någon som helst lön för mödan.

Jag har en lillebror också, Pontus. Pontus och mitt förhållande är lite mer komplext då han är 9 år yngre än mig och således fick jag som ganska ung ta ett visst ansvar för hans uppfostran, och som jag tog det ansvaret.
Han har aldrig sagt det rakt ut men jag ser i hans ögon att han är tacksam för att jag lärde honom uthärda smärta genom att ständigt skjuta slagskott i pannan på honom. Detta lärde ju honom också att det är ok för killar att gråta. Jag är ganska övertygad om att han inte blivit den välartade yngling han är idag om inte jag hade lärt honom att livet inte alltid är en dans på rosor. Ibland tar storebror allt godis och ibland gör han även saker bara för att han vet att det kommer att få dig att bli väldigt väldigt ledsen. Det är såna lärdomar som skapar karaktär.

Nu väntar sista veckan innan min semester, en semester som sträcker sig över 2 veckor och där inga konkreta planer finns än.


Auf wieder

Nej, nej, nej

Vad fan skulle det där vara bra för. Släppa in ett mål på övertid känns ju riktigt bittert och onödigt men samtidigt så gäller det ju att spela tills domaren blåser. Matchen sågs hemma hos Marco och Maria som bjöd på utsökt mat och vars dotter Mira förgyllde tillställningen ända fram till det att hon beslöt sig för att ta flyget hem till farmor. När jag tänker efter så känns Sveriges förlust ganska liten i jämförelse till den tillfredställelse jag känner över att ha överlevt en kväll i Andersberg.

Dagens roligaste ögonblick infann sig ganska tidigt idag. Jag satt och tittade på TV4:s morgonprogram där Lennart "Fat Cat" Johansson och Stefano Catenacci som är kökschef på Operakällaren var gäster. Dom satt och pratade om både det ena och det andra och Lennart hummade förnöjt inför det faktum att han skulle få fukta strupen med vin redan vid 10.30. Men det är sen det händer, diskussionen glider över på fotboll och Stefano förklarar att ja, han älskar verkligen fotboll, han tittar t.o.m. på damfotboll. Han säger verkligen så och tystnaden och pinsamheten blir total. Jag vet inte om Stefano inser att han gjort ett grovt övertramp på den svenska skitnödiga politiska korrektheten men han låtsas hur som haver som om inget konstigt har hänt. Stefano, du är min idol.

Slutligen så tycker jag att det är roligt att vi svenskar tar oss ut från våra hem och ser stora matcher i glada vänners lag och på diverse krogar eller på andra offentliga platser. Men syftet med att vuxna människor redan på förmiddagen springer runt på stan i Sverigetröja och ansiktsmålning kommer jag aldrig att förstå.


Mot Borlänge 

Fredag den 13:e

Jag har aldrig varit den skrockfulla typen men efter idag så funderar jag starkt på att omvärdera mina uppfattningar om dylikt.

Det började med att jag i morse kollade mitt saldo på kontot och nehejdå ingen som hade förmått sig att slumpmässigt göra en större insättning på detta. När jag sen kommer till jobbet efter att ha färdats dit i en bil som var precis lika skitig som jag lämnade den igår kväll så är det minsann ingen som rullat ut röda mattan och håller upp dörren, istället får jag t.o.m. hälla upp kaffe själv, Olyckorna fortsatte under dagen med att jag t.ex. inte blev bjuden på lunch, inte fick någon löneförhöjning, inte fick massage på arbetstid och allt annat möjligt ont. Konklusion kolon fredag den 13:e är inget för oss drabbade jävlar.

Möjligtvis har oturen avtagit något nu på kvällen som jag får spendera i stillhet med fotboll och en flaska vin, det enda oturliga med det är att Pontus Kåmark, Robert Perlskog och Magnus Hedman uppenbarligen inte fått sparken under dagen.

Undrar om jag ska strecka hejvilt på allehanda V75 och lottokuponger imorgon i tron om att allt någon gång jämnar ut sig.

Trevlig Helg 

Hockey

I tidningarnas nätupplagor kan vi idag läsa att den gamle guldhjälten från Färjestad Per Ledin kommer att få chansen att spela i NHL. Kul för Per men jag är starkt tvekande till om han kommer att lyckas baserat på att 1. Han filmar alldeles åt helvete för mycket och 2. Mycket av hans framgångar i Sverige har byggt på hans förmåga att reta upp motståndarna tillräckligt mycket för att få dom att fokusera på fel saker. I NHL kommer han inte att kunna göra det på samma sätt utan att behöva backa upp det och säga vad man vill om Ledin men han är inte den som kliver fram när det vankas fight.

Här hemma är läget ganska lugnt då den fantastiska, vackra och charmanta kvinna jag kallar mamma har adopterat sönerna för några dagar i Borlänge. Detta brukar betyda att pojkarna ganska snabbt glömmer bort vilka mamma och pappa är och ser uppriktigt förvånade och besvikna ut när man kommer för att hämta dom. Men men, detta gav iaf mig och Pernilla möjligheten att ta en spontanmiddag hos Tomas och Peter på Trattoria Cinque. Ett ställe som verkligen kan rekommenderas, tänka att samma fisk som är så äcklig i burkvariant kan vara så fantastisk som carpaccio.

Sprit imorgon? Ja kanske det.


Puss

Gick ju bra det där

Trots att Lagerbäck väljer att pissa på mina åsikter om vilka som ska spela så lyckas Sverige vinna med sköna 2-0. Zlatans mål är ju underbart läckert, Henke gnider på och jag tror nog fortfarande på A.Svensson som defensiv mittfältare och någon mer offensiv kraft framför honom,

Ibland när man frågar hur någon mår så kan man kanske få svaret: "Jorå, det finnst alltid nån dom har det värre". Den strofen har nog sällan varit mer sann och han som har det värre kan vi kalla J. J är hockeyspelare i innebandylaget Leksands IF där han dessutom ses som en av lagets stjärnor. En dag fick J den briljanta att filma sig själv när han utför vissa ekivoka handlingar på sig själv tillsammans med en sorts atrapp och sedan spara dom filmerna på sin mobiltelefon. Det som sedan händer är att J förlägger sin mobil varvid någon vänlig sinnad själ ser till att dessa filmer sprids fortare än klamydia på en språkresa, en spridning som med dagens teknik blir tämligen omfattande. Nu är cheferna i Leksand lite arga på J vilket jag tycker är lite synd, ska man inte uppmuntra att åtminstone en av spelarna i laget tagit ett initiativ och åstadkommit något att minnas i år. En liten grej bara J, hockeytermen "att ta en 2:a" är inte samma sak som att "ta den i 2:an", så det inte blir något tokigt med en massa oskyldiga barn som bara ville se på hockey som åskådare.

Deal?


Reinhard Divis...

Där har ni namnet på Färjestads nye keeper. Jag måste säga att jag har funderat över och haft förhoppningar på ett antal namn på målvaktsfronten men herr Divis har inte varit ett av dom. Han var ju högst medelmåttig under sina år i Leksand och har inget alldeles extraordinärt skett under dom senaste åren så gör den här värvningen att jag känner svår ångest inför kommande säsong.

Grekland-Sverige imorgon och matchnerverna börjar spira i kroppen, men jag tror att så länge jag slipper se Alexandersson och Daniel Andersson på planen så ska nog det här ordna sig. Henke hänger 2 imorgon, kom ihåg vart ni läste det först. Har någon förresten sett mitt Ekwall/Lundh-filter till min tv. Jag skulle fan kunna låta bli att se matcherna bara för att eliminera all risk att behöva se eller ännu värre höra dessa två överstepajasar.

Min yngsta son är utrustad med ett par rådjursögon i Nuno Gomez-klass som han gärna använder när han ska försöka få med sin far på dåligheter. Han brukar även lägga huvudet lite på sned och med sin finaste röst säga: "Pappa, hoppas att du säger ja till det här". Igår frågade han på precis detta manér om han fick spela dator varvid han fick ett nej till svar. Då tittar han förvånat på mig och säger:"Men pappa, jag sa ju att du skulle säga ja": Kanske en metod för er singlar att testa i valfri bar i helgen. Återkom gärna med utfallet.

Klassfest med Sörbyskolan klass 1 imorgon, förväntas bli en riktig lattjo lajban-låda. Förra året var det tipspromenad med obskyra vägmärken som höjdpunkt så förväntningarna inför årets upplaga är skyhöga. Vågar man hoppas på........jätteplockepinn kanske. Kan någon förresten förklara varför man alltid ska ge lärare och dagisfröknar presenter eller blommor innan sommarlovet, du gör ju faktiskt bara sitt jobb.


Med hopp om 2-1 till Sverige

Tobias

Husvagnsfascism

I området där jag bor så finns det några "allmänna" parkeringar, dvs platser som är avsedda för oss som bor där och våra besökare. På den av dessa parkeringar där vi parkerar våra bilar så står det under en ganska stor del av sommarhalvåret en skabbig husvagn som inte ägs av någon som bor här utan en utomstående person som har någon gammal anknytning hit och som har fått löfte om att fortsatt ha sin husvagn parkerad här.

När jag kom hem med bilen tidigare idag så står Herr och Fru Husvagn där och försöker febrilt parkera sin husvagn efter att ha förlustat sig med den under helgen. Jag är själv allt annat än en mästare på att parkera med släp och och jag förstår att det ställer till än mer problem om jag parkerar där under tiden dom håller på vilket således är precis det jag gör. När jag går ur bilen så får jag ett styggt evil eye av frun och mannen som sitter vid ratten säger "Tack för hjälpen" på ett minst sagt syrligt sätt när jag går förbi bilen och mitt svar blir naturligtvis" Det var så lite så" efterföljt av en liten förklaring om vad jag tycker om skicket på hans husvagn och det faktum att den tar upp en massa plats på min parkering. Men som så ofta förr så är det först ett par minuter efter att jag gått därifrån som jag kommer på vad jag egentligen skulle vilja säga till paret Husvagn. Jag  skulle ha talat om att vi på Öfvre Stureborg inte är husvagnsmänniskor. När vi semestrar bor vi på hotell alternativt i en fjällstuga eller på vårt lantställe. Några av oss tycker också om att färdas på havet i vår Sunseeker. Vi på Öfvre förstår inte, i motsats till orienterare och andra sämre vetande, tjusningen med att åka 70 mitt i vägen så att så få som möjligt kan köra om bara för att när vi når vår destination slå upp något löjligt staket och tillaga maten på Primuskök 

Min manliga förebild Marco var här idag och visade sin skills inom grenen tvättmaskinsinstallation. Jag är förmodligen världens minst händiga människa (spädbarn inräknade) och jag kan inte med ord uttrycka min tacksamhet för din hjälp Marco, maskinen går som en klocka.

Äntligen måndag snart med en späckad arbetsvecka och sköna fotbollskvällar framför tv:n

See ya

Tobias

Mellan matcherna.

Ibland blir skillnaderna mellan män och kvinnor tydligare än någonsin, det finns nog helt enkelt något plan där vi helt enkelt inte är kommunikativt kompatibla med varandra. För ingen ska komma och försöka övertyga mig om att det är en man som så chict planerat klassfesten för Olivers klass till på tisdag dvs. SAMTIDIGT SOM MATCHEN MELLAN SVERIGE OCH GREKLAND SPELAS. Slutsatsen som måste dras är att kvinnan som planerat det hela inte har öppnat en tidning, sett på TV eller lyssnat på radio det senaste halvåret för hade hon gjort det så hade ju knappast missat att det är EM nu, alternativt så har hon gjort det för att jävlas.

Så till hösten får man ju alltså själv ta över festgeneralsposten i Sörbyskolan klass 2 så att det blir lite ordning och då kan alla damer redan nu skriva in i kalendern att det blir en höstfest 13:e september dvs. samma kväll som Ladies Night besöker Gävle. Det kommer även att finnas stående mötestider varjevecka, dessa tider kommer att sammanfalla med sändningstiderna för Desperate Housewives, Grey´s Anatomy och varje gång Persbrandt finns i tablån. Bara så ni vet.

Eftersom det för en arbetsnarkoman är lika nyttigt med långhelger som det är med godis för barn med diabetes så tog jag och Elliot stora svängen runt Uppland igår och besökte lite kunder. Vi hann med att lämna blommor till nyöppnade restauranger i både Grisslehamn och Uppsala, ett par artighetsvisiter och lunch hos en kund i Söderfors. Kvällen gick i flaskans tecken på altanen tillsammans med nya och gamla bekanta. Idag har dagen bedrivits med lite shopping på stan med sönerna för att sedan kulminera i ett tvättmaskinsköp då våran befintliga  i morse bestämde sig för lägga ner verksamheten. När kvällen nu lagt sig så sitter jag i soffan med min kompis flaskan och kollar på fotbollen medans jag i bakgrunden hör Elliot filosofera om Digimons olika utvecklingsstadier.

Sämre kan man ha det


Tobias

Olika

Bloggmingel......smaka på det ordet. Det existerar tydligen bloggmingel och utan att egentligen veta vad det är så tycker jag att det låter sorgligt........och som något som är fullt av multibloggare.


Läste precis på Aftonbladets hemsida om att en man blivit knivskuren utanför IKEA i Uppsala och min spontana tanke är att den mannen lika gärna skulle kunna vara jag.  Det finns tre möjliga scenarion för hur en sån situation skulle kunna uppstå:

1. Att jag efter att ha spenderat alldeles för lång tid på detta Djävulens näste kokar på att aldrig få med mig min sambo därifrån samtidigt som jag ser det rekordlånga kvittot framför mig, nödgas att gå ut på parkeringen för att få lite luft varvid jag börjar härja på en man som i mitt tycke parkerat för länge i lastzonen. Det jag missar är dock att hans bil har en finsk registreringsskylt.

2. Ungefär som scenario 1 men med skillnaden att det den här gången är min sambo som tröttnar rejält på allt gnäll.

3. Liknande 1&2 med skillnaden att det i det här fallet är jag själv som väljer att göra processen så kort som möjligt och tar fram dolken för att tälja lite på mig själv.



Som jag tidigare nämnt så är jag en ganska frekvent gäst på bensinstationer. Då jag har bensinkort hos Shell och Statoil så blir det naturligtvis ofta någon av dessa jag besöker och men det här ska handla om en av dom andra aktörerna: OKQ8.

I en tid då bensinmackarna förändras, fräschas upp, säljer thaimat på lösvikt och lockar ögat med diverse bakverk så känns det tryggt att OK finns. Dom mackarna bara står där och verkar på något sätt opåverkade av att omvärlden förändras, på OK kan man fortfarande möta en skitig mekaniker precis som man kunde göra på alla mackar när jag var barn och på OK händer det faktiskt att personalen kan svara på bilrelaterade frågor.

På en OK-mack här i Gävle så finns det precis vid kassorna ett kontor. På dörren till kontoret sitter en röd skylt i 70-talssnitt med ordet Föreståndare. Hur häftigt är det inte att det i en tid av Platschefer, Stationchefer och Butikschefer fortfarande finns Föreståndare. Jag undrar om det även finns en skylt som det står Föreståndarinna på och som dom vid en högtidlig ceremoni byter till när en kvinna ska tillträda som ansvarig för macken. Eller är det kanske så att inte heller jämställdheten på OK förändrats sen 70-talet och att det därför ses som fullkomligt främmande att en kvinna skulle kunna besitta denna position.

Bensinmackar har haft en speciell plats i mitt hjärta ända sen jag som 14-åring för första gången fick köpa folköl på Statoil i Kvarnsveden. Detta möjliggjordes av att min syster ringde till macken och utgav sig för att vara min mamma och den som hade skickat mig för att utföra ärendet. Jag vet fortfarande än idag inte om killen i kassan var olagligt korkad eller om han helt enkelt bara kom ihåg hur det var att vara 14 år och törstig.


Nej, man kanske skulle öppna Bistro


Tobias

Multibloggare

Jag sitter ofta på kvällarna och slentriansurfar lite och händelsevis läser jag även lite bloggar. Man läser någons blogg och sen har den länkat till någon annans blogg osv. osv. Det är mitt i en av dessa bloggsejourer jag upptäcker det.......DET FINNS DOM SOM HAR MER ÄN EN BLOGG. Varför i hela helvete har man det?

Jag började blogga för att jag tycker om att skriva och tycker att det är bra sätt sig för mig att skriva av mig lite funderingar vilket det ju blir ganska många av när man åker så mycket bil ensam som jag gör, jag har med andra ord inga intentioner att påstå att mitt liv skulle vara så fasansfullt intressant att jag måste berätta om varje del av det.I min värld så måste jag vara den i bloggvärlden direkta motsatsen till en människa med mer än en blogg.


Vi kan kalla dom multibloggarna. Dessa multibloggare måste ju anse att deras liv är så till den milda grad intressanta för oss vanliga människor att dom måste delge varje fragment av det i en separat blogg. Det finns en allmän blogg, en träningsblogg, en jobb-blogg, en hobbyblogg, en sexblogg och kanske t.o.m. en liten husdjursblogg. Den typiska multibloggaren kännetecknas även av att den i sina bloggar länkar till sina andra bloggar, ett beteende som ju måste betecknas som ganska stört då det ju måste betyda att dom vill att vi vanliga människor ska läsa om hela deras liv och inte bara det särintresset som beskrivs i den blogg vi valt att besöka och då hade dom ju m.a.o kunna skriva om allt i en och samma blogg.

Jag fascineras även över hur multibloggarna får tiden att räcka till. Att hålla igång alla dessa bloggar måste ju kräva enormt mycket tid och hur får dom då möjlighet att göra alla dessa saker dom ska skriva om i bloggen. För ni ska veta att multibloggaren inte beskriver sin dag i stil med "Var på stan" utan snarare "RIngde Lisa, bestämde att vi skulle ses på stan. Duschade, rakade armhålorna, valde kläder. Det fick bli: Linne:H&M, Kjol: Vero Moda, BH: underverket.se(ni har väl sett hela vårkollektionen, sååååååååååååååååååå mycket snyggt skulle kunna shop until I drop) trosor:Inga(man vill ju att killarna ska kunna se hela kollektionen, fniss, fniss). Gick till bussen, fick panik över att den var 2 minuter sen, höll ju på att dööööööööööööööööööööööööö av längtan efter Lisa. Nere på stan åt vi lunch på det vanliga stället(om ni läser lunchbloggen så får ni veta vilket det är). Hade sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk ångest om huruvida jag skulle ha cous cous eller bulgur i min sallad. Efter det shoppade vi big time. Vilka affärer vi gick till och exakt aaaaaaaaaaaaallt vi köpte och provade kan ni läsa om i shoppingbloggen såklart.

Min slutsats är alltså att den typiska multibloggaren är en människa som är arbetslös, alternativt deltidsarbetande på ett skitjobb han/hon inte trivs med, men hey det gör att man kan ha en jobb-blogg. Denna arbetslöshet beror inte på okunskap eller slöhet utan är helt enkelt ett val gjort i hetsen på unika träffar och fikastunder med fellow multibloggare. Denna arbetslöshet medför även en pengabrist som gör att multibloggaren inte har råd att köpa trosor men försöker låta påskina att hon väljer att inte bära några med hopp om att försöka få sitt ganska meningslösa liv att verka än mer intressant för oss vanliga människor.

Kokningen på göteborgaren har avtagit men jag kan fortfarande inte förstå vilken nytta dom gör.


Nu ska jag tydligen ta ut soporna.

Tobias


Lunch

Snabb lunchbloggning due to kokning á la grande. Vad fan är det för fel på göteborgare? Fattas det någonting i deras genetiska uppsättning eller är det något i luften som förstör deras möjlighet och förmåga att tänka klart?
Finns det öht någon med 031 som riktnummer som någonsin bidragit med något gott till sin omvärld?

Kaffe nu

Tobias

Bitterhet

Vid frukosten i morse så satte en kollega blicken i mig och väste:"Tobias, nu får du sluta vara så bitter". Vafalls, hur kan någon som läser den här bloggen ens komma på tanken att jag skulle vara bitter. Jag är ju för bövelen ett veritabelt utställningsex av entusiasm ,positivism och framåtanda för att inte tala om att jag alltid väljer att se människors (enskilt eller uppdelat i demografiska grupper)  styrkor istället  för deras svagheter. Att påstå att jag skulle vara bitter det är ju som att påstå att Glenn Hysén talar tydligt eller att Håkan Södergren har page.

Min mor har återigen visat sitt missnöje med att jag skriver om mina upplevelser som barn och tonåring, nu har det gått så långt som att hon hotar med indragna barnvaktspass under sommaren, det var ju för övrigt återigen väldigt förstående av dig mamma.

Men Mamma, du ska veta att jag är väldigt nöjd med min uppväxt och jag tror att ditt och pappas föräldraskap har gett mig en bra grund att stå på och hjälpt mig att skapa sunda värderingar. Jag är ju själv förälder nu och förstår att det var i all välmening som du tjatade, sa nej och tvingade mig till tråkiga saker. Jag lovar att göra mitt bästa för att föra traditionen vidare.

Slutligen: Jag vet inte hur många svenskar som har körkort, men det är min oomkullrunkeliga övertygelse att det är minst 75% fler än vad som vore är att betrakta som sunt och säkert.


Må alla fartkameror brinna i helvetet


Tobias

 


Hetta

Det har varit en riktigt behaglig dag i Furuvik. Grabbarna har varit på toppenhumör och vallat sig själva bland karusellerna men då och då landat för ett pit stop och tankat mat, vatten eller glass. 

Fan vad fint det skulle vara att om så bara för en dag kunna förflytta sig tillbaka till 4-årsåldern. Inga krav, inga måsten utan bara kunna flyta runt och likt Elliot idag hissas upp&ner i en lightvariant av fritt fall och spontant kunna utbrista "Pappa pappa, det killar i snoppen". Jag funderade ett tag på att följa hans exempel fast i den lite större varianten men insåg ganska snart att det vore ganska löjeväckande och patetiskt, jag menar hur fan skulle min pappa kunna höra mig ända bort till Borlänge.

Vi kom hem från parken ganska precis till avspark i andra halvlek i Sverige-Ukraina och man kan väl lugnt säga att varken Grekland, Spanien eller Ryssland kommer att ligga sömnlösa efter Sveriges insats idag, det här ser inte alls bra ut. Funderar lite över hur jag vill att startelvan ska se ut, jag hade det ganska klart för mig för en vecka sen men har nog börjat ändra mig lite, jag får återkomma om ett par dagar med min lösning. Det enda jag är 100 på i dagsläget är att jag vill se Niclas Alexandersson i en fri roll.......en fri roll på läktaren. Jag skiter fullständigt i om han sitter dyngrak endast iklädd lederhosen eller om han leder hejaklacken, så länge det inte är i streakingsyfte så vill jag INTE se honom på planen. Jag kan inte förstå hur man tänker när man tar med en kille som är snart 40, har varit halvskadad hela säsongen och som man tydligen knappt vet vad man ska använda till.

Till råga på allt så är han Göteborgare och det mina vänner, det är inga bra människor. Min beef med Göteborg i allmänhet och Göteborgare i synnerhet kan vi ta vid ett annat tillfälle men jag kan väl säga så mycket som att jag är dödligt trött på den arbetarromantiserade bilden av "Goa gubbar" som egentligen inte är annat än fiskluktande, glasflaskekastande fuskare.

På tal om EM så saknar jag Englands deltagande men bjuder på en sjukt rolig "intervju som Ricky Gervais gjorde inför VM 2006: http://www.youtube.com/watch?v=38T0BF2WAHk


Nu tar vi tag i en ny vecka/Tobias


RSS 2.0