Multibloggare

Jag sitter ofta på kvällarna och slentriansurfar lite och händelsevis läser jag även lite bloggar. Man läser någons blogg och sen har den länkat till någon annans blogg osv. osv. Det är mitt i en av dessa bloggsejourer jag upptäcker det.......DET FINNS DOM SOM HAR MER ÄN EN BLOGG. Varför i hela helvete har man det?

Jag började blogga för att jag tycker om att skriva och tycker att det är bra sätt sig för mig att skriva av mig lite funderingar vilket det ju blir ganska många av när man åker så mycket bil ensam som jag gör, jag har med andra ord inga intentioner att påstå att mitt liv skulle vara så fasansfullt intressant att jag måste berätta om varje del av det.I min värld så måste jag vara den i bloggvärlden direkta motsatsen till en människa med mer än en blogg.


Vi kan kalla dom multibloggarna. Dessa multibloggare måste ju anse att deras liv är så till den milda grad intressanta för oss vanliga människor att dom måste delge varje fragment av det i en separat blogg. Det finns en allmän blogg, en träningsblogg, en jobb-blogg, en hobbyblogg, en sexblogg och kanske t.o.m. en liten husdjursblogg. Den typiska multibloggaren kännetecknas även av att den i sina bloggar länkar till sina andra bloggar, ett beteende som ju måste betecknas som ganska stört då det ju måste betyda att dom vill att vi vanliga människor ska läsa om hela deras liv och inte bara det särintresset som beskrivs i den blogg vi valt att besöka och då hade dom ju m.a.o kunna skriva om allt i en och samma blogg.

Jag fascineras även över hur multibloggarna får tiden att räcka till. Att hålla igång alla dessa bloggar måste ju kräva enormt mycket tid och hur får dom då möjlighet att göra alla dessa saker dom ska skriva om i bloggen. För ni ska veta att multibloggaren inte beskriver sin dag i stil med "Var på stan" utan snarare "RIngde Lisa, bestämde att vi skulle ses på stan. Duschade, rakade armhålorna, valde kläder. Det fick bli: Linne:H&M, Kjol: Vero Moda, BH: underverket.se(ni har väl sett hela vårkollektionen, sååååååååååååååååååå mycket snyggt skulle kunna shop until I drop) trosor:Inga(man vill ju att killarna ska kunna se hela kollektionen, fniss, fniss). Gick till bussen, fick panik över att den var 2 minuter sen, höll ju på att dööööööööööööööööööööööööö av längtan efter Lisa. Nere på stan åt vi lunch på det vanliga stället(om ni läser lunchbloggen så får ni veta vilket det är). Hade sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk ångest om huruvida jag skulle ha cous cous eller bulgur i min sallad. Efter det shoppade vi big time. Vilka affärer vi gick till och exakt aaaaaaaaaaaaallt vi köpte och provade kan ni läsa om i shoppingbloggen såklart.

Min slutsats är alltså att den typiska multibloggaren är en människa som är arbetslös, alternativt deltidsarbetande på ett skitjobb han/hon inte trivs med, men hey det gör att man kan ha en jobb-blogg. Denna arbetslöshet beror inte på okunskap eller slöhet utan är helt enkelt ett val gjort i hetsen på unika träffar och fikastunder med fellow multibloggare. Denna arbetslöshet medför även en pengabrist som gör att multibloggaren inte har råd att köpa trosor men försöker låta påskina att hon väljer att inte bära några med hopp om att försöka få sitt ganska meningslösa liv att verka än mer intressant för oss vanliga människor.

Kokningen på göteborgaren har avtagit men jag kan fortfarande inte förstå vilken nytta dom gör.


Nu ska jag tydligen ta ut soporna.

Tobias


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Att du bara orkar klaga på göteborgare! Det är minsann inga fel på dem när vi eventuellt för tredje åter i rad ska avnjuta några trevliga dagar och nätter på Scanic rubinen och Liseberg! Då är du så nöjd så nöjd!
.....ELLER.... beror det kanske på det jämna flödet öl du intar .....ELLER.... är det därför du kanske intar detta jämna flöde? LÖV JO!

2008-06-03 @ 21:59:11
URL: http://pernillamcd.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0