Edit

Inser nu när jag slänger ett öga på burken att något som står över allt annat i grenen patetiskitet som nämndes i förra inlägget är det lokala soffprogrammet "Eftersnack". Hur i hela helvete kan man ge licenspengar till denna avart inom tv-mediet?

Vi sammanfattar...

två kvällars hockeytittande. Kvällens begivenhet var SSK-FBK på tv och Värmlänningarna verkar vara på gång. Fjärde vinsten i rad nu och det faktum att dessa kommit utan att laget på något sätt imponerat gör ju bara att det smakar mera inför fortsättningen. Kvällens kungar var Jonte G och Basse vars räddningar respektive assist var ren och skär hockeyporr.

Gårdagen spenderades i Läkerol Arena där Brynäs säkrade poängen mot Modo. Trevligt och månghövdat sällskap borgade för en rackarns behaglig afton för alla utom den stackars ensamma Modo-supporten som blev både hånad och fattig då diverse bet gjorde att hundringarna ven genom logen mot slutet av matchen.

Jag tycker att det är trevligt att Brynäs börjat få lite folk på ståplats och åtminstone något som kan liknas vid en klack, det har varit riktigt bristfälligt på den fronten dom senaste åren. Den finns dock fortfarande en hel del att göra för dom passionerade supportrarna såsom träna på att sjunga samma sak samtidigt och att inte köra klassiska Djurgårds-ramsor typ " Full fart framåt, håll tätt bakåt". Att dom sen inledde säsongen med att köra glädjeramsor om att en av lagets supportergrupper inte finns längre gör ju inte saken bättre.

Såg ni "Färjan" på tv igår? Jag sitter fortfarande och funderar på vem som var mest patetisk. Var det 31-åriga kvinna som såg ut som en sliten 40+-are och därtill verkade ha en ganska kass personlighet som terroriserade varje människa i sin omgivning med hur länge hon varit singel i sin ivriga jakt på bekräftelse? Eller var det vakten som tyckte det var bra en idé att gå in till sin sambo som jobbade i tax-freen och småprata lite medans hon hade vad vi på McDonald`s kallade knullrush? 

Mässa i Borlänge på torsdag, home sweet home.

 

Sunny sunday

Jag tycker att det kan vara oerhört roande att läsa tidningarnas insändarsidor, ibland för att man lär sig något men oftast för att det roar mig att läsa om vilka skitsaker människor ondar över och tror att en insändare eller en tistel hjälper. Att jag själv på senare tid blivit något av ett stående inslag på dessa sidor gör ju bara att dom blir än mer intressanta att slå upp.

Jag skulle nog kunna påstå att jag är avundsjuk på dom människor som uppenbarligen har så fantastiska och lyckliga liv att en snett parkerad bil eller fel klientel på en specifik parkbänk känns som ett jätteproblem.

Just ovan nämnda parkbänk fanns med i en insändare igår. Skribenten förfasades över att det på en särskild parkbänk på torget i Gävle alltid samlade människor som " var nerpissade, nedbajsade och som skränade och hånglade". Damen, för jag utgår ifrån att det var en sån, var även frågandes över vilket övrigt otukt som kunde tänkas bedrivas på denna bänk och således borde bänken helt sonika tas bort.

Det som inte stod klart i insändaren var om hon menade att klientelet som befolkade bänken var dom lyckliga själar som har läskning som heltidsjobb och som utför sitt arbete med en passion och ihärdighet som jag tror att många av oss skulle behöva ta efter. Eller menade hon helt enkelt att detta skedde under en random fredagskväll med överförfriskade ungdomar med kepsen på sned och brallorna på halva arslet?

Jag måste fråga Pernilla om hon vet, hon brukar ju vara på fester med finniga, mjukbyxklädda, ryggsäcksbärande ungdomar som diskuterar World of Warcraft.

Nu ska vi gå till Hemlingby med Marco&Co.


Vi är Färjestad..

ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss för vi är Färjestad.


Vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss för vi är Färjestad.

Vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss för vi är Färjestad.

Vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss för vi är Färjestad.

Vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss för vi är Färjestad.

Robert Lahti MÅSTE vara Sveriges sämsta hockeydomare.

Redan dom gamla grekerna...

sade: " Att sjunka ner i soffan en fredagkväll med en flaska vin är som balsam för själen och att anse som en dygd och mänsklig rättighet"...so, here I am. Vinvalet för dagen blev tipset från Direktör Montell dvs. Gnarlie Head. Ett förtjusande vin trots det faktum att det försetts med skruvkork vilket fick mig att kallsvettas lite när kvällen pärla skulle plockas ut.

Grannfejden nådde nya höjder idag när alkoholisterna på 2D återigen trumfade med en "anonym" tistel i Gefle Dagblad, denna gång rörande Penillas abnorma brist på parkeringskunskaper. Jag vet att det bästa är att bara ignorera packet och låta det vara men någonstans i min hjärna bearbetas en jovialisk plan för hämnd.

Jag ser att bögikonerna Vilage People kommer till Leksand i december för att uppträda. Varför Leksand undrar ni? Jag tror att det finns två orsaker. 1. I den hålan anses fortfarande Village People som en ny och ganska modern poporkester med tillika ganska festliga kostymer. 2. Janne Houkko har lovat att visa dom lite nya infallsvinklar på moves....sorry, införselvinklar ska det naturligtvis vara. 


Hockeylördag i morgon.

Viktigt

Oerhört skön seger mot Djurgården med 5-2 idag. Efter en trevande första period tar sig FBK alltmer in i matchen och efter bl.a. ett hat-trick av Rickard Wallin så bärgas ganska bekväma tre poäng. Kul att Jonas Gustavsson verkligen övertygar i målet.

Slog precis på kanal 5 och inser att den svenska skolan under ganska lång tid måste ha varit under all kritik, den där blondinens geografikunskaper var riktigt horribla.

Idag var det premiär för 120 km/h som hastighetsbegränsning på E4. En mycket sund ändring och jag var naturligtvis tvungen att köra i 149 bara för sakens skull.

På grannfronten har det varit lugnt dom senaste dagarna, förmodligen håller dom som bäst på med att dricka upp pensionen som kom för några dagar sen.

Såg ni Persbrandt på tv häromdagen? Det kan inte finnas någon som kan hastla ur sig ordet putsbög med samma känsla och ackuratess som honom. Jag har något svagt minne av att verksamheten på hela vårt kontor stannade under 3-4 timmar i våras när det framkom att en av tjejerna hade sett Micke P på endast 150 meters avstånd på båtmässan. Verksamheten återupptogs när hon även försökte stila med att ha mött Martin Timell. Vissa människor har ganska lätt för att bli star struck tydligen. Antar att man blir sån när man väljer att bo bland en massa hästar ochträd och dom bitarna. 

Vad gör vi i helgen då? Förmodligen inte speciellt mycket förutom FBK-Frölunda på tv under lördag kväll men ett par nya flaskor rött kan nog komma att provas. Ska vi drista oss att gissa att det kommer att stå något med Zinfandel eller Pinot Noir på kvittot?

Ute.


Käre granne

Eftersom Du/Ni uppenbart letar efter saker att kritisera mig och min familj för, idag var det en snett parkerad bil (jag kommer för övrigt från en familj med extremt dåliga parkeringsgener) så tänkte jag ge Dig/Er lite hjälp på traven då Du/Ni nog oftast inte är nykter nog att upptäcka alla små tecken.

* Vi kan vid något tillfälle ha råkat lägga ett papper i påsen för plast i sopsorteringen

* Vi har någon gång med avsikt fimpat en cigarett på den allmänna asfalten

* Vi brukar vid enstaka tillfällen ta hit männsikor med utomeuropeiskt ursprung

* Vi har ibland gäster från Andersberg

* Vi duschar jättesent ibland

* Våra barn leker ibland utomhus och kan orsaka störande moment när ni sitter vid köksbordet och super

* Vi får ibland besök av våra familjer, jag förstår om det kan kännas störande för er då jag vet att er egen familj i största     möjliga mån undviker er

Jag kommer säkert på fler saker men nu har Ni/Du några uppslag att börja med. Glöm inte att skriva ointressanta insändare till tidningen och att vika undan blicken när Ni möter mig.

Puss

JJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen en seger. Trots remarkabel ineffektivitet och en uppvisning i konsten att skjuta i bröstet på målvakten så lyckas FBK bärga tre poäng mot Renskötarna. Smolket i den berömda glädjebägaren är att vissa av våra nyförvärv ser ut som något man borde låtit vara kvar i sina gamla klubbar. Men men, nu ser vi framåt och behöver inte ha ångest förrän på torsdag då DIF står för motståndet i Hovet.

Jag läste i tidningen om en riksdagsledamot någonstans i Sverige som tyckte att Arlanda borde byta namn. Han grundade den åsikten på att namnet Arlanda inte sa något om Sverige och man kanske istället likt många andra flygplatser skulle namnge flygplatsen efter någon berömd svensk som på något sätt skulle bli en lättare referenspunkt för turiser och dylikt.

Den här gode mannens förslag till namn var Alfred Nobel Airport. Jag kan nóg tycka att en man med skägg och som har dynamit som sitt främsta intresse kanske inte är det första jag vill förknippa en flygplats med i dessa tider.

Nej, nu går vi och lägger oss och funderar på dom stora existentiella frågorna, typ vad man ska döpa en flygplats till.

God Natt

Smurf

Elliot har rockat loss fullständigt idag till tonerna av Smurfparty. Ni vet, dom där skivorna där någon demonproducent har tagit några hits och pumpat upp dom rejält i bpm och lagt till några gälla vokalister. När min generation var unga fanns minsann inte sån musik prefabricerad det fick vi fixa själva genom att ställa om grammofonen till 45 varv när vi spelade en lp-skiva, en riktig höjdare på den tiden.

Jag måste dock reagera lite över dom i mitt tycke lite väl drogliberala texterna på skivan, eller vad säger ni om : "Jag drömmer om en svamp som blir ett höghus, jag tar hissen opp där finns en altan". Men om man återigen ska göra jämförelsen med sin egen barndom så kanske detta är bättre än dom idel kommunistiska barnprogram med Staffan Westerberg (Storpotäten var ju kapitalist) och tjeckiska dockfilmer i spetsen som vi 70-talister utsattes för.

När man tänker efter så är det ju faktiskt lite konstigt att en så för sin ålder viril figur som Gammelsmurfen och som dessutom är blå aldrig fått göra reklam för viagra.

För övrigt så tror jag att Gargamel har ett lika osunt förhållande till sin katt som Da SIlva har till Snickar-Matte.


Punkt


Drabbat....igen

Det såg ju så bra. Lördag kväll och vi skulle ju mosa Rögle. För att komma i stämning fixade jag en god middag bestående av oxfilé med paprikakräm och en mozzarellasallad till. Men vad händer, ja maten var ju ok men FBK spelar ju som SSSSSSSSSKKKKKKKKKKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTT. Det är helt makalöst hur 20 killar som spelar hockey varje dag och dessutom har ganska bra betalt för det kan underprestera så unisont och med sån kraft. Blir det inte rafs och rättarting och 3 poäng mot skoterraggarna på måndag så blir jag orolig på allvar. BAH, nu återgår jag till min Irony och ser framåt.


DIVIS, du är riktigt nära listan nu.

Jorå så att det

Och så var det fredagkväll igen och som mången annan sådan firas denna med ett glas vin i soffan. Idag provar vi en ny zinfandel(nr 98391) och hittills smakar det alldeles förträffligt.

Jag tänkte berätta för er om Roger och Robert. Roger är en människa som definitivt är en av dom allra sämsta människor jag någonsin träffat. Han har vid ca 30 fyllda en imponerande meritlista i konsten att misslyckas, det rör privatekonomiska detaljer, horribla bilaffärer, förlorade jobb och andra saker. Många av hans dåligheter kan naturligtvis sättas på kontot för dåligt omdöme och jag tror att han någonstans i sin DNA-stege har en inbyggd och medfödd förmåga att vara kass. Om man sen lägger till giftermål med inbjudan via hotmail och bröllopsmiddag på Church Street och sen ytterligare spär på med att han är stolt över att gå under namnet Runk-Rogga i sin hemkommun så kanske er bild klarnar lite av vilken typ av människa vi har att göra med här. Det finns så många storys om denne man om alltifrån hur han lyckade få en skuld på 3 lax hos den lokala pizzerian till hur han äter korv i baguette på Statoil så att dessa lätt skulle kunna utgöra grund för en helt egen blogg. Den överlåter jag emellertid till någon annan att skriva.

Ända sen den dag jag träffade Roger så har jag varit fullständigt övertygad om att det knappast kan finnas någon människa som är lika dålig som honom och om det nu finns någon sådan människa så är ju sannolikheten att även den personen ska komma från Sverige försvinnande liten......jag hade visst fel.

Igår såg jag nämligen Robert på Tv. Rober var med i Lyxfällan och verkade fan vara en exakt kopia av Roger. Liknande ålder, samma tragiska historik med dålig ekonomi och taskiga bilaffärer och Robert hade precis som Roger kryddat sin tillvaro med att gifta sig med en skuldsatt 3-barnsmor. Denna kvinna refererade han för övrigt till som "gumman" så fort han pratade om henne vilket även Roger gjorde om sin fru, ett beteende och ordval som möjligtvis är ok om man fyllt 70. 


Det som spetsar den här liknelsen är att dessa båda gossar inte bara kommer från samma land, de kommer dessutom från samma stad nämligen Sundsvall. Då jag känner en del annat i folk i den stan som är fullständigt normala så måste jag ju ställa mig frågan vad som gått så oerhört fel i dessa 2 fall.


Finns det månne även en Runk-Robban i Sundsvall?


Fan också

Nu blev det ju helt fel, jag hade ju tänkt mig att sitta här med en kopp kaffe och mysa över 3 poäng igår. Det jag inte hade räknat med var att Brynäs skulle köra med tur-klubbor, tur-skridskor och tur-hjälm samt att deras juniormålvakt skulle vara riktigt bra. Man FÅR INTE förlora matcher där man dominerar stort men saknar hjärtat och viljan att ta sig in framför mål och göra det lite svårare för keepern.

I övrigt så blev det en riktigt trevlig kväll. Logen var full av trevliga människor som läskade efter egen förmåga och lust vilket gav en riktigt skön stämning som resultat. Pernilla och Oliver var också på matchen men hade lyckats få tag på dåliga platser så dom kom upp till oss i 2:a perioden där en fullt FBK-munderad Oliver träffar Brynäs-tigern som var ute och lallade och säger till honom:- Du, jag ska säga en sak till dig...Brynäs suger, dom suger fett. Väluppfostrat barn det där.

Undrar förrresten hur länge man som förälder kommer att tycka att ens barn borde vara skitroad av att det kommer någon typ av pälsbeklädd figur spatserande på diverse ställen. Det känns som att det sitter i ryggmärgen att gripa tag i ungarnas arm och peka så fort man ser dylika saker och det är väl bara att hoppas att det begäret försvinner innan man råkar sätta sina tonåringar i någon ytterst pinsam situation.

Fredag nu, höres.

Bis morgen..

smäller det, elitseriepremiär och passande nog så kommer Färjestad till Gävle för att ta sig an Brynäs. Detta faktum gör inte att det pirrar i kroppen.....det fullständigt vibrerar och skälver. Fy fan vad skönt att säsongen äntligen drar igång och att våndorna över om det finns något att se på tv inte behöver återvända förrän en bit in i maj. Hur rolig säsongen kommer att bli för oss FBK-are återstår dock att se, laget ser intressant ut men jag är inte säker på att det räcker för en finalplats vilket är det enda som kan betecknas som godkänt.

Vad gäller morgondagens match så är det i.a.f. positivt att jag får sällskap av ett par kunder som också har sympatierna hos rätt lag, det är jag ju inte direkt van vid milt uttryckt. Förra säsongen så fick man ju efter idel förluster lämna arenan med hopkurad kropp och hängande huvud en kroppshållning jag som kuvad toffel är tämligen välbekant från mitt vardagliga liv.

Idag fick jag ju vara med i tidningen också, visserligen under dagens tistel men all publicitet är bra publicitet. Jag måste beundra min granne som tydligen har så mycket energi att hon tycker att det är värt att lägga en del av den på att skriva ett brev till GD. Man ska ha klart för sig att hon skrivit det för hand och skickat på posten, jag kan nämligen aldrig tänka mig att fyllkärringen varit nykter eller kompetent nog att maila.

Nä hörrni, nu tar vi fram den breda strålen och kissar lite på Brynäs imorgon.

Usch

Saker som kan dra åt helvete (nya punkter i kursiv stil)

* Husvagnar

* HV 71

* Olivers konkurrenter inom jultidningsförsäljning

* Grannar som lägger näsan i blöt

* Fiskbullar

* Reclaim the street

* Attac

* Svagt kaffe

* Leksands IF

* Lukas Moodysson

* Gamla tanter som backar på min bil

* Träningsvärk

* Pontus Kåmark

* Inventering

* Papa Dee, du kan fara riktigt jävla extra mycket åt helvete

Vi skriver söndag...

och lägger ännu en helg till handligarna. Familjen bestämde sig för en tripp till Uppsala på lördagsmorgonen och i bilen levererar Elliot ett par nya sköna kommentarer i kategorierna Marco-dyrkan och barnfunderingar.

Han lyckades ha sönder en leksaksgubbe i bilen och frågar mig om den går att laga. Efter inspektion berättar jag sanningsenligt för honom att det inte går varvid han vräker ur sig: -Pappa, Marco kanske kan laga den.

En stund senare kommer en fundering angående fortkörning: -Pappa, om man trycker gasen i botten bara en gång, får man sitta i fängelse hela sitt liv då eller får man komma ut efter en stund?

Vid ett restaurangbesök senare under dagen så vill inte Oliver vara sämre. Direkt när vi kommer till restaurangen springer han in på toaletten för att kissa och kommer sen och sätter sig vid bordet. Efter bara några minuter flyger han upp igen och vi frågar vart han ska och han förklarar att även denna gång är toaletten målet. Vi frågar lite undrande hur det kan komma sig då han nyss var där och får då svaret: -Nu måste jag tömma tanken. Ett uttryck som definitivt inte kommer från mor och far, man kanske borde fundera på ett alternativ till den kommunala skolan.

På kvällskvisten vankades det läskning där grunden lades hemma hos Henke i idelt manligt sällskap och där höjdpunkten var diskussionen som senare utmynnade i bettning om huruvida en vanlig nerdekad person(typ vi som var där) skulle klara ett maraton snabbast medelst rullstol eller löpandes. Adde hävdade med bitvis hetsk bestämdhet att han med rullstol skulle krossa allt löpande motstånd och byggde det på en teori där varje armtag skulle ge 50 meter rull samtidigt som det på 400 meter bara skulle behövas 3 armtag. Bettet antogs efter en stund av en person men distansen sjönk något, närmare bestämt från ett maraton till 200 meter. Nu återstår bara för Adde att få tag i en proffsstol för han tänkte fan inte åka runt i något landstingssubventionerat vardagsåk.

När klckan närmade sig midnatt mötte vi upp våra kvinnliga kollegor som anlände från Ladies Night. Tydligen så tyckte mina vänner att föreställningen var sådär förutom det extranummer då snickar-Matte kom in och sågade i bar överkropp. Kommentarer som "han kan få komma åt alla mina vinklar" och "hans silikontub skulle man ju gärna lägga beslag på" kom från mer än ett håll även om vissa hävdade det mer idogt än andra.

Efter att ha fortsatt ner på Heartbreak uppdagades det att en av mina kvinnliga kollegor (ni är fantastiska allihop) besitter vissa egenskaper som jag verkligen uppskattar hos en kvinna. Hon tog nämligen tag i min hand och formligen släpade mig till baren och bjöd dessutom på en drink, sånt händer ju inte direkt varje dag.


För övrigt tror jag att snickar-Matte har ett förhållande med Daniel Da Silva, försök hitta en vimmelbild med bara en av dom.


Punkt


Vinmysfredag

Jag fastnade häromdagen framför Paralympics på tv och innan någon hinner tro något annat så hyser jag den största respekt för handikappidrottare. Jag imponeras av hur dessa människor utmanar sina sina hinder och framförallt frapperas jag över vilken enorm mental kraft dom måste ha som har kommit så långt som dom har gjort.

Men mitt i allt detta så tar mitt sinne för lyteskomik över och jag kan inte låta bli att spekulera lite i vilka situattioner som kan uppstå för dessa människor.  Ta goalboll som ett exempel, en sport där blinda utövare (om dom bara är synskadade så ser hjälpmedel till att dom blir tillräckligt blinda) i lag om 3 personer försöker rulla en boll förbi motståndarna och in i mål.

Hur lät det hemma hos dom här personerna när dom var små?

Spelare: - Mamma, mamma jag gjorde 3 mål idag.

Mamma: - Vad bra älskling.....var det snygga mål?

Spelare: - Meeeeeeeeeeeeeen mamma...........du vet att jag inte vet det

Typ, kanske.

Seger

2-1 mot Ungern, det finns väl inte så mycket mer att säga än att det var 3 absolut nödvändiga poäng som bärgades i kväll. Nu såg jag p.g.a. innebandyspelande bara 2:a halvlek men det som gjorde störst intryck på mig var att Posten, denna institution med ständig brist på likvida medel väljer att satsa på svindyr tv-exponerad reklam på arenan. Hur bra som helst av dom, jag behövde en påminnelse om vilka jag ska vända mig till när jag behöver få iväg ett brev eller annan försändelse.

Skummade igenom kvällstidingarnas hemsidor tidigt i morse och då toppar Expressen med att en man i kamouflagekläder sprang runt beväpnad i Orsa. Allvarligt, borde inte det vara en ganska vanlig syn i just Orsa under älgjaktstider. Att mannen i fråga ekiperat sig med ett automatvapen behöver ju inte betyda annat än att han ville vara lite mer effektiv än dom andra jägarpojkarna.



Kolla bilden, ena stunden stenhård cowboy, i nästa sekund en´pojke som är otröstlig för att han lyckats ha sönder en gratis keystrap och hulkande säger "Pappa, jag trodde att järn var hårt men det här järnet var mjukt". Han tror för övrigt att allt som är eller ser ut som en metall är järn.

Imorgon blir det Uppsala på dagen för att senare på kvällen bege mig till www.opusbyesperanto.se för lite mingel med anledning av att dom lanserar sin nya kvällsmeny.

AUF W

Måndag

Saker som kan dra åt helvete (nya punkter i kursiv stil)

* Husvagnar

* HV 71

* Olivers konkurrenter inom jultidningsförsäljning

* Grannar som lägger näsan i blöt

* Fiskbullar

* Reclaim the street

* Attac

* Svagt kaffe

* Leksands IF

* Lukas Moodysson

* Gamla tanter som backar på min bil

* Träningsvärk

* Pontus Kåmark

* Inventering

Efter en lugn helg där höjdpunkten iaf för mina barn och deras kusiner var att få träffa Linda Bengtzing då hon uppträdde i Furuvik. Alla barn hälsade artigt på Linda och poserade därefter framför kameran tillsammans med henne. Ja, alla utom kusin Anton förstås. Han intog istället en skepnad av rädsla och blyghet och gömde sig bakom sin mamma vilket ju är en helt förståelig reaktion när man träffar en monstruös 28-kilosmänniska.

Lördagskvällen var vikt åt fotbollstittande med Marco, en match så usel att den inte ens räddades av en god flaska Pinot Noir (nr 16536).....och nej, det är INGET bögigt med att två killar delar en flaska rött en lördagkväll, förutom möjligtvis i raggarkretsar.

Är det någon typ av människor jag har svårt för så är det dom som ser sig själva som offer och hela tycker att någon annan ska ta tag i och lösa deras problem. Jag läste en artikel i tidningen idag om en kvinna som varit arbetslös i en herrans massa år exklusive lite ströjobb. Nu ondade hon över att hennes ersättning skulle sänkas i enlighet med de nya reformer som den nuvarande regeringen gjort.

Jag köper med kraft om människor har andra åsikter eller politiska paradigm än mig själv men jag blir lite trött i hjärnan när människan i artikeln understår sig att säga: "Jag tror knappast att sänkt ersättning får mig att söka fler jobb". När jag läser sånt så är min enda tanke......IDIOT. Om du nu varit arbetslös så länge och oroar dig för sänkt ersättning så ska det väl inte ens finnas utrymme för dig att söka fler jobb än du gör idag.

På kontoret går den här veckan under arbetsnamnet " Ladies Night-week". Förväntningarna är enorma men då merparten av damerna förväntar sig en show i stil med Chippendales så tror jag nog att dom kommer att bli lite besvikna. Hörde idag att förrökare med helpipor var planerad och då jag känner till att vissa av dessa fagra kvinnorhar en tämligen begränsad förmåga att motstå berusning så är det nog ingen högoddsare att det inte blir full trupp som anländer till Läkerol Arena. Det finns dock som alltid ett undantag som bekräftar regeln. Denna kvinna ses vid festliga tillfällen sällan utan ett glas i handen men uppträder alltid som om hon vore helt oläskad. Imponerande, eller jag hoppas att det är imponerande för alternativet är ju att hon går med samma glas hela kvällen och det vore ju som min vän Direktören skulle ha uttryckt det: som att floppa nöt-torsken.

Lev väl och frodas

Things that make you go hmm.

I en tid då alla ska vara så jävla originella, egna och speciella på alla sätt och vis så tänkta jag nu gå emot strömmen och istället kopiera en lysande idé som kommer från en av morgonshowerna på radio.

Jag tänker påbörja min egen "Saker som kan dra åt helvete-lista" där saker som får mig på koken kommer att placeras. Vänligen observera att listan inte är satt i inbördes ordning och att den är dynamisk.

Saker som kan dra åt helvete

* Husvagnar

* HV 71

* Olivers konkurrenter inom jultidningsförsäljning

* Grannar som lägger näsan i blöt

* Fiskbullar

* Reclaim the street

* Attac

* Svagt kaffe

* Leksands IF

* Lukas Moodysson

* Gamla tanter som backar på min bil

* Träningsvärk

* Pontus Kåmark




To be continued....kom gärna med egna förslag.



Med en jämn bränna sätter du dina egna gränser...

heter det ju och då jag är en person som ogärna begränsas av andra än mig själv så har jag helt sonika ägnat en del av kvällen åt att sola solarium. Hemkommen från solariet så ringde två herrar från bostadrättsföreningen på dörren för att ställa lite frågor sprungna ur en diskussion som jag hade med en granne för ett par veckor sen. Käre granne, även om sannolikheten att du läser detta är nästintill obefintlig då jag misstänker att du knappt är kompetent nog att slå på en dator än mindre  förmögen att förstå att man inte ska skriva på skärmen utan trycka på tangenterna så vill jag på detta sätt säga: DU ÄR EN SLADDERTACKA.

"Pappa, kom och hjälp mig med filmen annars får du fett med spö" är ju kul att höra från sin 4-åring. Jag menar, någonstans i pojkens uppfostran måste det ju ha gått fel när han använder uttryck som möjligtvis var moderna 2006. Undrar om hans mor i hemlighet spelar gamla Ken Ring-skivor för honom när jag inte är hemma?

Hittade faktiskt efter lite letande spåren av en blogg jag hade under ett par månader för ett par år sen och hittade där ett boktips som kan vara värt att upprepa: "När armarna inte räcker till" skriven av David Lega(mångmedaljerad handikappsimmare som jag även haft förmånen att ha sett föreläsa) är en bok som får en att tänka efter både en och två gånger på hur lyckligt lottad man egentligen är men samtidigt så ger den dig dåligt samvete då man inser att man borde kunna uträtta så mycket mer i sitt liv med dom förutsättningar man har. Detta är högst troligtvis den enda bok som fått mig att gråta.

Hittade även ett tänkvärt citat i den gamla bloggen som får utgöra dagens avslutning:

"En stor kuk är en klen tröst i ett fattigt hem"

Glömde ju...

nämna den tämligen goda söndagsmiddagen jag lyckades få till. Risotto med buffelmozzarella och till det chili- och cacaomarinerad fläskfilé. Söndagsstek är för gamla människor.

Helgen i korta ordalag

Fredag kväll bestod av en stillsam hemmakväll tillsammans med en sämre flaska rödvin och lite pokerspelande på nätet. Den kombinationen visade sig mindre lyckad då pokerspelande t.o.m. gick sämre än vinet var dåligt. Till råga på all otur så torskade FBK mot Djurgården i hockey och försäsong eller inte, få pisk av DIF är aldrig roligt.

Lördagen spenderades dagtid tillsammans med barnen då Pernilla jobbade. Vi var bland annat på Köpis och träffade Kung Fu Panda. Att springa runt inuti en såndär dräkt måste ju lätt vara världens tråkigaste jobb och jag undrar om killen i pandadräkten gjorde en Will Ferrel i "Blades of Glory" och var sönderläskad och spydde i masken. Stort gjort av honom om så var fallet.

På lördag kväll eller snarare på natten så var jag chaufför till några av mina kollegor som var på en 40-årsfest dit jag av okänd anledning inte var önskvärd som gäst utan blott som en simpel tjänare. Att umgås med människor i oredigt tillstånd är ju sällan någon höjdare när man själv är nykter men det gick faktiskt ganska okej och jag träffade ju faktiskt en ny hjälte. Denne man hade uppenbarligen med synnerligen effektivitet låtit flaska guida honom genom kvällen och när jag anlände till festplatsen hade han precis tagit en paus från sitt sittdansande och låg istället och powernapade på en stentrapp. Min beundran för nämnda person minskar ju inte då jag får höra att han avslutat kvällen genom att bli insläpad i sitt hus och blivit liggande på stengolvet i hallen där han som tur är hittar ett skohorn som han taktfast kan dunka i golvet. Hans bättre hälft lämnar honom åt sitt öde och går och lägger sig medan vår hjälte spenderar sin skönhetssömn på det dragiga stengolvet. Respekt är ordet mina damer och herrar.  Hockeymässigt så pissade FBK på Vålerengen....med bred stråle och vann med 9-1.




Söndagen blev en ganska avslagen historia där det som stack ut var en trist fotbollsmatch där Gefle fick stryk av MFF ochdärefter innebandypremiär. Skulle nog påstå att jag både fick och gav några blåmärken och därmed var allt som vanligt. Jag hade faktiskt en lite lustig äldre herre sittande ovanför mig på fotbollen som anmärkte på skåningarnas dialekt. När Daniel Andersson vid ett tillfälle skríker på klar och tydlig engelska till en av sina lagkamrater säger nämnde herre till sin kompis: " Lyssna, det låter ju knappt som svenska". Lustig prick det där.

SLUT

RSS 2.0