Smurf

Elliot har rockat loss fullständigt idag till tonerna av Smurfparty. Ni vet, dom där skivorna där någon demonproducent har tagit några hits och pumpat upp dom rejält i bpm och lagt till några gälla vokalister. När min generation var unga fanns minsann inte sån musik prefabricerad det fick vi fixa själva genom att ställa om grammofonen till 45 varv när vi spelade en lp-skiva, en riktig höjdare på den tiden.

Jag måste dock reagera lite över dom i mitt tycke lite väl drogliberala texterna på skivan, eller vad säger ni om : "Jag drömmer om en svamp som blir ett höghus, jag tar hissen opp där finns en altan". Men om man återigen ska göra jämförelsen med sin egen barndom så kanske detta är bättre än dom idel kommunistiska barnprogram med Staffan Westerberg (Storpotäten var ju kapitalist) och tjeckiska dockfilmer i spetsen som vi 70-talister utsattes för.

När man tänker efter så är det ju faktiskt lite konstigt att en så för sin ålder viril figur som Gammelsmurfen och som dessutom är blå aldrig fått göra reklam för viagra.

För övrigt så tror jag att Gargamel har ett lika osunt förhållande till sin katt som Da SIlva har till Snickar-Matte.


Punkt


Kommentarer
Postat av: Kollegan

Smurfnoja bland mina dagligen lästa bloggar....kusin Lena oxå inne på samma tema

http://lena82.blogg.se/

2008-09-21 @ 20:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0