Gud, ge mig sinnesro.....

Om vi leker med tanken att den gamla devisen "man mår som man förtjänar" de facto verkligen stämmer så vill jag härmed passa på att be om ursäkt till den eller det som jag uppenbarligen gjort något riktigt ont för idag har det inte varit någon bra dag.

Jag har vanligtvis inga som helst problem dagen efter en läskning., visst, lite törstig och småseg i kroppen kan jag vara men absolut inte mer än så. Men idag när jag slog upp ögonen (eller...slog upp var nog att ta i, det var snarare så att John Blunds motsats fick ta till det tunga artilleriet med domkraft och dom prylarna) så kändes det det inte som att jag bara varit tämligen berusad igår. Signalerna från mitt huvud och min hjärna tydde snarare på att jag inte tagit flaskan från munnen dom senaste 3 veckorna och på vägen hem tagit det rationella beslutet att lägga mig under en ångvält för att slutligen somna med Samhalls gospelkör sjungandes i mina öron. Det var nog inte förrän 19-tiden som alla sinnen fungerade som dom ska men ska man se det från den ljusa sidan så har grabbarna haft en rätt bra dag med en pappa som sagt ja till allting för att slippa tjat.

Festen då undrar ni. Jo då, det var en riktigt trevlig kväll med god mat&dryck, trevligt sällskap och en fantastisk seger i den ädla konsten kubb. Herrarna mötte damerna i en allt annat än välspelad match där det till slut blev en ganska klar seger för oss. Pjäserna sattes sen upp för en revansch, den matchen slutade dock efter några minuter efter en regeltvist där tjejerna tyckte att det bästa sättet att lösa den på var att fnysa lite och på given signal lämna spelplanen. Vem hade kunnat tro att det finns kvinnor som gör så? Men ni vet att jag tycker om er i alla fall tjejer. Marco var även snäll nog att trösta tjejerna med dom uppmuntrande orden att om dom hade mött ett lag bestående av blinda alkoholister med reumatism så hade dom haft en jättebra chans att vinna.

Måste även passa på att berömma Marco som hade modet att prova varannan vatten, jag har hört talas om metoden men aldrig vågat prova själv.

Imorgon ska jag ta med grabbarna till Furuvik, hoppas bara att min motståndskraft mot tjat är betydligt större än idag för annars är det en väldigt stor risk att det står "LÅNA" i mitt senast skickade sms någonstans runt 15-tiden.


Väl mött


Rubriken är för övrigt början av den helige Franciskus nådebön och används ofta inom 12-stegsprogrammen.


Drabbat

Jag HATAR numer Johan Elmander. Han har lyckats med konststycket att förvandla en fest med tio killar och tio tjejer och med därtill hörande potential till en fest där Henke och Marco dansar ömt till Celine Dion medans alla kvarvarande tjejer ber Johan om att göra just dom till hans pokal.

Jag tycker att det är tråkigt att dagens kvinnor är så demoraliserade att dom lägrar första bästa kändis och jag lämnar den här festen med en önskan om att JAG var Johan Elmander.

Oväntat besök

image2



Vips så står han där. Mitt i  drinkande och kubbspel så dyker Johan Elmander upp och förgyller tillvaron. Har inte pratat så mycket med honom men han sa något om att det var synd att fruar och flickvänner inte fick vara med på EM-lägret.

KLART

HA HA på Er alla belackare. Korgarna är klar och tack vare några hjälpsamma kollegor så tycker jag nog att dom ser helt ok ut. Är det så att om man bloggar om sin ångest för vissa förehavanden så får man hjälp med dom av sina kollegor?

Om nu så är fallet så har jag ångest för följande saker: Min skitiga bil, min altan som ska byggas ut, mina skor som behöver putsas och mitt hus som behöver städas. Bara så ni vet.

Av den här dagen återstår nu endast läskning.

Puss

Du ska hedra din fader och din moder....

En av tjusningarna med att skriva en blogg är ju att man egentligen inte har någon aning om vem som läser den. Min mamma läser tydligen den här bloggen, något som jag fick reda på genom ett telefonsamtal där hon gav mig en skopa ovett för att jag i ett tidigare inlägg beskrev henne som oförstående.

Förlåt mamma, det var fel av mig att beskriva Dig på det sättet när jag istället borde ha berömt dig för att du varit så förstående för under min uppväxt.

Kommer du ihåg alla gånger jag inte ville följa med till sommarstugan där det varken fanns kompisar, el, tv eller toalett och du var så förstående att du tvingade med mig i alla fall. Tack för att Du när jag kommit till det stadiet i livet att jag faktiskt kunde uppskatta avskildheten vid samma stuga var förstående nog att sälja den. Jag kan inte heller med ord uttrycka hur tacksam jag är över att du la grunden till min sociala disfunktionalitet genom att vara förstående nog att förbjuda mig att titta på V,ett program som alla andra fick se och som var ett stort diskussionsämne på skolgården.

Jag tror att alla mina kompisar blev utom sig av avund när du var så förstående att du förbjöd mig att träna hockey för att det var så besvärliga träningstider, för att inte tala om hur förstående du var som gick skattjakt i hela mitt rum efter cigaretter när du kommit på mig med att röka.

Slutligen så tror jag att bara en mor kan vara så förstående att hon inser att hennes förstfödde son inte blir besviken när han efter en hel sommars barnvaktande, slipande, målande och gräsklippande belönas med blott ett par skor.

Livet i övrigt håller ett sjukt tempo just nu, framförallt på jobbet där allt ska göras klart inför sommaren. Yours truly har semester vecka 25, 26, 27 och ska sedan fungera som telesäljare i några veckor, ett faktum som bemöts med lika delar skepsis och fasa av hans kollegor.

Imorgon ska även sommaren firas in ordentligt med sommarfest på jobbet något som brukar vara liktydligt med drinkande i allat annat än modesta mängder. Vi kan ju säga att när man jobbar på ett företag som säljer mat & sprit så skapar det vissa förutsättningar. Själv funderar jag på att hålla en lite lägre ton än jag gjorde på den förra festen då jag som vid den tiden bara hade varit anställd på företaget i två veckor efter rätt mängd intag tyckte att det var en kanonidé att gå in på mitt rum och skriva ut följande text för att sedan arrangera allsång.

En man som hette Theobald Thor,
han var en skicklig tamburmajor.
Succén han gjorde var alltid stor,
när han snurra och svängde sin kuk.

Refr:
Det var en stor kuk,
lång och kraftig och tung.
Från dess topp till dess rot,
var den tre, fyra fot,
med en medelstor ryggsäck till pung.

En dag gick Theobald ut en stund
för att lufta sin lem i en lummig lund.
Han mötte en söt liten dam med en hund
som fick se honom svänga sin kuk.

Refr

Och Theobald prova ett trick han lärt,
han släppte sin lem med en kraftig snärt
i huvet på hunden som avled tvärt
mens han snurra och svängde sin kuk.

Refr

Men damen hon blev helt bestört,
hon svor och skrek nåt oerhört.
Så det var ingen lyckad flirt
att snurra och svänga sin kuk fast..

Refr

Till följd av damens arga gnäll
han anhölls redan samma kväll
och sattes i en ensamcell
att snurra och svänga sin kuk.

Refr

När målet kom i rätten opp
sa åklagarn: Det får bli stopp,
man får ej vifta med sin snopp
och snurra och svänga sin kuk, fast..

Refr

Men domarn han var tolerant.
Han sa: själv gör jag likadant,
jag tycker att det är intressant
att snurra och svänga min kuk.

Och jag har en stor...

Så Theobald han släpptes fri,
och liksom domarn tycker vi
att tjejer de ska skita i
om man snurrar och svänger sin kuk.

Refr


Visst är det märkligt att jag så fort min telefon ringer vet att det definitivt INTE är Anders Lundin som ringer för att invitera mig till Skansen.

Nu kör vi./Tobias

Tack

Jag fyllde 30 förra året, ett faktum så var nog så svårt som det var, men när jag läser dagstidningen så slås jag som gott som varje dag av samma tanke. Jag tänker: "Tack min kära familj och mina vänner. Tack för att Ni låter mig åldras med värdighet.Tack för att Ni inte ansåg att nu när Tobias fyller jämt så måste vi ju bara skicka in en sån där helfestlig bild på honom när han sitter i ekan vid sommarstugan med solhatt i 6-ärsåldern. Tack för att ni inte tyckte att det var en ännu bättre idé att leta på någon gammal bild med en 14-åring medlest moppemusche och såna där enorma plastsolglasögon från Rättviks marknad. Inte för att jag vet om det finns någon sån bild på mig men då det verkar existera en sån på varenda människa som man från tidningen får reda på fyller jämt så skulle man ju kunna dra slutsatsen att det finns en sån på mig också. Tack för att ni sammankallade ett möte för att hitta på något torftigt- jävla- femraders- nödrim om hur dagen ska firas. Tack" 

Jag vill även passa på att tacka alla Er som köper mängder av korv på bensinstationer. Tack för att Ni alltid gör det när jag har ganska bråttom och ska betala min bensin och tack för att Ni ofta ska hyra en släpvagn också.

När jag ändå är i farten så måste jag också passa på att tacka alla Er tanter och farbröder som föddes strax innan Dackefejden bröt ut. Tack för att Ni alltid står före mig i kön i affären när jag bara ska ha en dosa snus och en liter mjölk. Tack för att Ni trots idogt harklande från min sida väljer att ignorera mig och definitivt aldrig kommer att erbjuda mig att smita före. Tack för att Ni lastar upp era varuberg med en hastighet som ger mig möjlighet att läsa båda kvällstidningarna inklusive bilagor, skicka 16 sms och skriva veckomatsedel innan ni är klara. Tack för att Ni när jag tror att det omöjligt kan gå långsammare motbevisar mig genom att ta fram er plånbok och ta fram de sedlar Ni behöver en efter en , för att sen komplettera med erfoderliga mynt naturligtvis ett och ett och gärna i riktigt små valörer(och nej, man kan inte använda 25-öringar längre).

Tack, Ni gör mitt liv så mycket mer värt att leva.

På återseende/Tobias



 


Ångest

Jag har vetat om det i snart en vecka men någonstans förträngt det. Hoppats att jag ska vakna och upptäcka att allt bara var en ovanligt läskig mardröm, men efter ett telefonsamtal från en kund i morse så var allt hopp ute. Jag måste göra det, ta steget ut i den läskiga ovissheten där man inte vet om livet någonsin kommer att bli sig likt igen. Jag måste på fredag göra tolv frukt&vinkorgar.

För er som har den minsta känsla eller fallenhet för estetik eller åtminstone någon typ av praktisk läggning så kan jag förstå om detta ter sig som en bagatell, men då jag saknar minsta tillstymmelse till ovanstående så är detta för mig förmodligen närmare en nära döden-upplevelse än jag någonsin varit tidigare.

Ok, lägga i lite frukt och garnera med en vinflaska och lite snaps det kan jag nog fixa, det är sen dom riktiga problemen börjar nämligen................CELLOFANPLAST.

Jag kan redan nu se mig själv krälande på golvet, badandes i mitt eget svett, häftstiften som fastnat i min kropp istället för att håll fast plasten.Jag kan se allt detta men jag kan inte se bilden av hur jag på något sätt lyckats få skiten att på ett någorlunda acceptabelt sätt sitta fast runt korgjäveln. Jag kan höra skratten, men det är inte mina skratt och det är inte skratt av glädje. Det är skratt av hån, förakt och förödmjukelse.

Hur är det möjligt att människan har lyckats bota cancer, landa på månen och uppfinna silicon men någon typ av Cellofan-jour, det finns det minsann inte?

Tur i oturen är ju att vi har firmafest på fredag så om jag överlever dagen (jag lär ju inte hinna med annat än dessa korgar trots att jag tänkte börja vid 05) så ska jag göra mitt bästa för att försöka bearbeta traumat med en läskning av sällan skådat slag.


Jag älskar verkligen mitt jobb och företaget jag jobbar åt men i stunder som denna kommer ju funderingar på om det ändå inte vore ett alternativ att sortera häftstift på Samhall istället.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens one-liner från Oliver kom redan vid 7-snåret i morse. Han gick in i badrummet efter att Pernilla varit där och tydligen efterlämnat sig en inte alltför angenäm arom. Man hör först en djup suck från Oliver och sedan utspelar sig följande konversation.

O: Mamma, vilket är ditt favoritdjur?

P: Jag vet faktiskt inte.

O: Jag skulle tro att det är....skunk.


Morgondagen går som så många andra dagar i bilåkandets tecken. Resrutten som gäller är Uppsala-Almunge-Stockholm, en resrutt som på förhand ser riktigt potent ut.

Wish me luck


Ingen permanent för Kennedy, ingen permanent för Kennedy

Han är tjugo år och han har inget hår, ingen pemanent för Kennedy.

Lite märklig inledning kanske men när jag läste idag att den gamle Bajen-hjälten(jag tycker verkligen inte om Hammarby) ska starta i dagens träningsmatch så var denna gamla nidramsa det första jag kom att tänka på. Undrar hur den låter på holländska med tanke på att Kennedy numer lirar i Ajax.

Jag sitter som ni kanske förstår i soffan och väntar på att den första träningsmatchen i slutförberedelserna mot EM ska börja, Slovenien står för motståndet. Jag måste säga att jag är ruggigt osäker på hur detta EM kommer att sluta för Sverige, men känslan är nog att det efter en rad mästerskap där Sverige i princip tagit sig dit man kan förvänta sig så tror jag att sommarens äventyr slutar antingen med ett praktfiasko eller med en rejäl succé. 

Visste ni förresten att Dolly-projektet, ni vet det där fåret som blev första däggdjur att klonas 1996, det var i själva verket ett experiment som var beställt av Lars Lagerbäck som en del i försöken att klona Niclas Alexandersson.

Måndagen har workwise varit ganska intetsägande. Att det bjöds på gravad lax med romsås på den gemensamma frukosten vi alltid har på kontoret var väl det mest uppseendeväckande som hände, då förstår ni ungefär vilken nivå den här dagen låg på.

Väl hemma i Öfvre Stureborg väntade middagssällskap i form av kulturfascisten Hanna som prompt skulle ha baskern på sig vid matbordet och som insisterade på att läsa Kafka som god natt-saga för barnen. Nåja, viss gästfrihet mäste man ju ändå tillåta men när hon började röka hampa på altanen tyckte både jag och Pernilla att det var dags för henne att gå hem och utan större protester susande hon iväg i sin BMW som hon faktiskt beslutat sig för att sälja då hon ständigt får pikar likt " Åker man BMW så lider man inte tillräckligt mycket" från resten av Gävles kulturelit.

GO Mackan Allbäck


Söndagstankar

Etersom Pernilla jobbade idag så tog jag och grabbarna en sväng ner till Boulognern och lirade lite minigolf varvid grabbarna firade sina 83 respektive 106-rundor med en glass.

Förresten, fan vad fint det måste vara att vara barn nu jämfört med när jag själv var barn. Jag kan smälta att det finns Playstation, Wii, DVD-filmer och alla andra tänkbara och otänkbara elektroniska tingestar att sysselsätta sig med idag som inte jag hade, men det jag främst tänker och stör mig mest på är något helt annat.

Vart, för Guds skull vart fanns alla lekrum och barnhörnor i början av 80-talet? Vem kom på dom? Varför har han/hon inte fått något Nobelpris? Idag finns dom ju överallt, på Ica ,på skoaffärerna, på restaurangerna, på H&M, ja vart man än går. Är det inte ett fullt utrustat lekrum så är det åtminstone en liten videohörna.

Allvarligt, fanns det något tråkigare än när man som liten släpandes runt av en oförstående mor bland alla möjliga typer av affärer med som mest en halvtorr fralla på Hemköps fik eller en 3-minuters Hacke Hackspettfilm i något suspekt porrbås på Tempo i Borlänge att se fram emot. Nuförtiden tycker ju barnen t.o.m. att det kan vara kul att hänga med då dom vet att dom alltid kommer att få sina lustar tillfredsställda på ett eller annat sätt.  

DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR.

Nu vankas fullkontaktinnebandy.

Out.

Jag en kulturstrateg?

Nej, knappast är svaret på den frågan. Idag fick jag dock en högre dos kultur än på längre då jag tog med Oliver och Elliot på öppet hus i Silvanum, finkulturens högborg i Gävle. Tilläggas ska att anledningen till besöket mest var att Olivers "gudfaster" Hanna jobbar på Film i Gävleborg som håller till i dessa lokaler och hon tyckter att jag och pojkarna skulle titta förbi. Efter att ha kikat runt en stund så kapitulerar jag under det faktum att jag faktiskt är helt ointresserad av såväl filmskapande som slöjd, träteknik och konstinstallationen Herrsugaren som jag utan att veta misstänker att någon skapligt bitter feminist åstadkommit för att bevisa någon form av ståndpunkt och att jag således bör hålla mig till att besöka idrottsarrangemang(no offence Hannna).

På tal om Oliver så är ju han något av en okrönt kung inom kategorin one-liners, jag vet inte om det beror på att han funderar så mycket eller om det är något annat som ger honom dessa infall. Idag kom ett par nya alster som man inte kan annat än skratta åt när man hör.

-"Pappa, om jag hade funnits när du fanns, när det inte fanns någon TV, då hade jag täljt hela dagarna". Detta kom efter att han under vår kulturdag fått prova på att tälja på en liten björkkvist.

När vi senare under eftermiddagen sitter i bilen på väg ut till Furuvik kommer följande fundering, en fundering som gör en pappa stolt och som visar att han trots sin ringa ålder på snart 8 år uppfattat och insett vissa väsentliga delar av livets skola.

Vi lyssnade på Petters låt "Logiskt" och efter att ha hört refrängen som går "Det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, du har inte en aning, aning, det är så logiskt, alla fattar utom du, du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu"
ett antal gånger så hör jag följande från baksätet.

- "Pappa, det hon menar är att alla fattar vad hon tänker utom han, men hur ska en kille kunna veta vad en tjej    tänker? Hon tänker säkert på tjejgrejer.....eller kärlek.....eller på att hon vill bli kille."

Nu väntar ett par öl, lite mys med grabbarna i soffan och slutligen första finalen i Stanley Cup som drar igång vid 02.00.

Skön söndag på er


Irony

Efter en lyckad dag på kontoret där ett par(förhoppningsvis) riktigt bra affärer gjorts klara så känns det mer än ok med en lugn hemmakväll med Pernilla och grabbarna. På kvällens meny stod grillad oxfílé med rostade grönsaker och där, mitt i förberedelserna till middagen hittade jag en ny kärlek. Hon heter Irony och är av släkten Pinot Noir, den grenen av familjen Noir som är avlad i Russian River Valley i Usa. Jag slog till på en flaska efter en rekommendation av min dryckesguru Sebastian och jag tror bestämt att jag måste kika förbi hos honom i veckan och ge honom en tungkyss eller något för herrejävlar vilket bra vin.

Jag hade hoppats att Marco skulle visa sitt finska ansikte här för en liten läskning men jag misstänker att han är lite sur efter att jag slängde en relativt tung citron med sikte på hans huvud tidigare idag. Bra drag av Tobias där att jiddra med en finsk Mc-åkare från Andersberg, det måste ju vara en av dom absolut farligaste kombinationer av påbrå, hemvist och intresse hos en människa som överhuvudtaget finns. 

Helgen kommer att spenderas tillsammans med mina söner och gå i ledighetens tecken, möjligtvis blir det lite konsultjobb i Furuviksparken som har sin Training Camp för personalen i helgen.

Väl Mött.

Tack Matte!

Det skär ordentligt i ett Färjestadhjärta när jag idag läser att trotjänaren och FBK-ikonen Mattias Johansson valt att skriva på för Malmö. När nu Mattias inte fick plats i FBK inför nästa säsong, ett enligt mig högst tvivelaktigt beslut, så är det klart att han måste hitta en ny klubb att spela för, men jag hade hellre sett att han gått till en klubb utanför Sveriges gränser.

Vad gäller hockeyns Silly Season i övrigt så känns det klart oroande att vi ännu inte har klart med en ny målvakt och att det känns tunt på forwardssidan efter att Prestberg, Brunnström, Johanson, Tuppen och troligen även Pirnes lämnar. Jag är inte helt övertygad om att ett gäng norrmän är lösningen på dom problemen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag har under kvällen provat den senaste medlemmen i familjen Xider som kommer på bolaget i början av juni, den var helt ok även om man ska vara väldig införstådd med det faktum att cider verkligen inte hör till mina förstaval när det gäller vad som ska inmundigas för att uppnå utvald berusningsgrad.

Det som fascinerar mig mer är namnet på produkten. Jag fattar att den primära målgruppen för denna produkt inte är män i 25-35-årsåldern, men det känns ju inte direkt som att man tankar testosteronkontot om man som kille på en uteservering i sommar spänner ögonen i servitrisen/servitören och med myndig stämma säger:

- En Raspberry Blossom tack.

Själv föredrar jag ett gott rosé, en välgjord drink eller varför inte en kall öl när det vankas drinkning i sommar.

Avslutningsvis: Är det ett tecken på misslyckande att ens 4-årige son inte vill berätta att han pussat en tjej under en lek hos dagmamman för att han tror att pappa ska bli tokig. Iofs så utbrast samma barn vid frågan om två killar kunde gifta sig: - Nej, då är man fikus(tack Peter för den lärdomen) så man kanske sitter säkert ändå.

Allt gott

Blåpiller?

Jag hörde ett nyhetsinslag på radion idag om Max Mosley som är president i FIA(Internationella Bilsportsförbundet) och därmed högsta hönset inom bl.a. F1-cirkusen. Nu sitter dock den gode Max väldigt löst på sin post då han fångats på film tillsammans med ett antal prostituerade under en 5 timmar lång sexakt.

Tanken som slår mig när jag hör detta är: Om man som Mr Mosley är 68 år gammal och är kapabel att genomföra en 5-TIMMARS sexakt med ett odefinierat antal kvinnor, borde man då inte få typ...en medalj istället för en massa skäll.


Bambis barn dog idag

Jag har trots att jag dom senaste åren kört runt 5-6000 mil per år aldrig varit inblandad i någon typ av viltolycka. Sannolikheten säger ju naturligtvis att det förr eller senare kommer att inträffa men jag har på något sätt föreställt mig att detta kommer att ske på någon mörk skogsväg en vinterkväll och inte som nu blev fallet en solig förmiddag på E4 mellan Gävle och Uppsala. Det är ju naturligtvis högst beklagligt att ett litet kid får sätta livet till sådär alldeles i onödan men jag tillåter mig att vara så självisk att jag tycker att det var bra att djuret var såpass litet att varken jag eller Volvo fick några direkta skador.

Djur är ju annars något som aldrig legat mig speciellt varmt om hjärtat. Jag är tämligen hundrädd, blir spontant kissnödig och illamående bara jag ser en reptil på tv, ja listan kan göras hur lång som helst. Det finns dock ett lysande undantag i min aversion mot djur och det är schimpanser.

Jag arbetade i somras i Furuviksparken vilket gav mig möjligheten att interagera med dessa på ett sätt som inte är möjligt när parken är öppen och flera tusen besökare trängs runt omkring dessa varelser.
Nu är ju inte direkt en schimpans ett djur man hoppar in och kelar med, detta skulle tämligen omgårende resultera i att en mängd delar av min kropp skulle skiljas från resten, men det är så sjukt läckert när man genom att stå ensam och titta på dom får hela deras uppmärksamhet och var och en gör allt får att man ska uppmärksamma just dom. När sen Alfahannen varvar ner, sippandes på en latte som han via en djurvårdare fått av mig, ja då smälter mitt hjärta på ett sätt som jag inte trodde var möjligt i djursammanhang.


Rödstrumpor, ni har min respekt.

Jag måste säga att jag beundrar alla de ultrafeminister som finns i samhället och som genom diverse aktioner gör sig hörda. Jag menar, det måste vara allt annat lätt att varje morgon vakna med tanken:"Hoppas att jag idag kan hitta något i min omgivning som jag kan tolka som sexistiskt och till kvinnors nackdel".

Jag håller fullständigt med om att män och kvinnor ska ha lika lön för lika arbete etc., men när det börjar komma in på dravel som att pojkar på dagis inte ska få leka med bilar för att det är en symbol för det patriarkala samhället eller att det på något sätt skulle vara till fördel för samhället att kvotera in kvinnor på arbeten, i styrelser eller annat enbart på grundvalen att dom är just kvinnor, då blir jag bara trött.

En ganska spännade detalj i detta ämne är ju dom nya "Fru Gårman-skyltarna". Det finns alltså människor i vårt kära land som tydligen tycker att det varit ett enormt problem att personsymbolen som finns på övergångsskyltar enbart avbildar män. För att tillmötesgå dessa människor så har Vägverket(jag antar iaf att det är dom) börjat tillverka skyltar där en kvinna "stått modell", men vad händer då? Jo, då gnäller FI:s gelikar över att man har varit så sexistiska och mansgrisiga att man man avbildat kvinnan med, håll i er nu, BRÖST OCH LÅNGT HÅR.
 
Det man haft ambitionen att uppnå är alltså att en liten svart gubbe utan minsta spår av anletsdrag eller andra igenkänningstecken istället för att vara avbilden av en man ska vara dito av en kvinna dock UTAN bröst och långt hår. I min värld betyder detta att man spenderat en ansenlig mängd skattekronor på att inte förändra ett skit, jag kan då i alla fall inte se vad det skulle vara för skillnad på dessa symboler.

Har jag fel?

Men va fan...en till idiot som tror att hans liv är så jävla intressant

Så skulle ju faktiskt kunna vara fallet då uppstartandet av den här bloggen är ett faktum. Jag tycker att det är roligt att läsa bloggar, och då menar jag dom bloggar som är välskrivna(gärna med humor eller viss bitterhet) eller som sätter det dom skriver om i kontexter som gör dom intressanta. Bloggar som bara beskriver vad en människa gör, har på sig eller vem han/hon fikar med ger mig inte speciellt mycket. Min ambition är naturligtvis att den här bloggen ska tillhöra den tidigare kategorin, om jag lyckas är upp till andra att bestämma.

Vad kommer jag då att skriva om? Förmodligen allt möjligt men en inte alltför avancerad gissning är att det kommer att ligga en viss betoning på sport och då framförallt ishockey som är mitt stora och brinnande intresse. Jag lovar dock med hänsyn till vad jag skrev i inledningen att vara väldigt sparsam med detaljer som t.ex. min klädsel eller om Hasse valde kanelbulle eller dammsugare vid fikat.

Vi gör ett försök iaf.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0